Nova stranka Šemsudina Mehmedovića zvat će se “Naprijed”: Evo ko će mu se pridružiti

Nakon napuštanja SDA Šemsudin Mehmedović je najavio osnivanje svoje stranke, odnosno političkog pokreta, kako je sam nazivao svoj budući politički aktivizam.

Kako saznajemo Mehmedović bi sredinom januara trebao obznaniti sve detalje, a politička stranka koju osniva bi se trebala zvati Naprijed.

Već se špekuliše da Mehmedović planira i formiranje posebnog kluba u Predstavničkom domu državnog parlamenta i to što bi mu trebali pristupiti neki zastupnici iz drugih stranaka, poput Aide Baručuje iz stranke Fuada Kasumovića, ali i još nekih.

No, vratimo se formiranju najavljene stranke. Prem anašim saznanjima Mehmedović bi trebao okupiti, odnosno u politiku ponovo vratiti neke stare kadrove iz SDA. Tako bi mu se u narednom periodu, pored Adila Osmanovića, koji je još uvijek formalno u SDA, trebao pridružiti i bivši ministar sigurnosti Sadik Ahmetović, ali i bivši načelnici Novog Sarajeva i Centra, Nedžad Koldžo i Nedžad Ajnadžić.

Ranije je Mehmedović istakao da će s novom političkom opcijom izaći na naredne lokalne izbore. Također je najavio brzno obznanjivanje političkog programa, odnosno smjernica na čemu će raditi piše Klix.

Podsjetimo, Mehmedović je napustio SDA nakon što je prije nekoliko mjeseci izgubio u utrci za predsjednika te stranke, a već duži period je iznosio kritike na račun vodstva SDA.

Također, Mehmedović je i prije nekoliko godina, odnosno nakon kongresa SDA 2015. godine postepeno pokazivao nezadovoljstvo i bio je jedan od nezadovoljnih kada su SDA napuštali Senad Šepić, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović. Međutim, Mehmedović se tada ipak predomislio i ostao u SDA. No sada definitivno kreće drugim putem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79