Novalić se zbog rudara vraća u Sarajevo: Večeras hitan sastanak u Vladi FBiH

U ponoć u zgradi Vlade Federacije BiH održat će se sastanak kojeg organizira federalni premijer Fadil Novalić, a na njega su pozvane sve zainteresirane strane vezane za problematiku rudnika.

Kako saznaje portal Klix.ba, Novalić se iz Njemačke vraća noćas, a na Međunarodni aerodrom u Sarajevu slijeće u 23:30 sati.

U ponoć je zakazan hitni sastanak u Vladi, a pozvani su ministar energije, rudarstva i industrije, kao i svi članovi Vlade FBiH, direktor i uprava Elektroprivrede BiH, članovi Nadzornog odbora Elektroprivrede, direktori svih osam rudnika, kao i predstavnici sindikata.

Ispred zgrade Vlade FBiH održavaju se protesti rudara. Oni traže ispunjenje svojih devet zahtjeva, a između ostalih i ostavke svih direktora u Koncernu Elektroprivrede.

Govoreći o današnim protestima ministar energije, rudarstva i industrije, Nermin Džindić, kazao je da se radi o nedostatku komunikacije između menadžmenta Elektroprivreda i rukovodstva sindikata oko izrade pravilnika o radu i pravilnika o radnom učinku.

“Treba sjesti i razgovarati da se nađe kompromis između ova dva zahtjeva, da se nađe rješenje koje nije na štetu rudara”, izjavio je Džindić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79