Novcem koji je pripadao Dženanu Memiću izgrađena munara džamije u Hrasnici

U ilidžanskom naselju Hrasnica prije nekoliko dana je završena gradnja munare mesdžida Glavogodina. Gradnja džamije je finansirana novcem koji je prije smrti pripadao Dženanu Memiću.

Na Facebook stranici Pravda za Dženana Memića su podsjetili da je mladić prije svoj smrti dao doprinos u održavanju mesdžida. Objavljena je i poruka Asada ef. Foče koji podržava porodicu Memić u namjeri da se otkriju stvarni uzroci Dženanove smrti.

“Munara je vakuf nama jednog čestitog mladića, neka naš vakuf bude borba da se njegove ubice i njihovi pomagači kazne”, poručio je ef. Fočo.

Po završetku gradnje, na Facebooku se oglasila i Dženanova sestra Arijana uz objavu fotografije mesdžida sa izgrađenom munarom visoke 22 metra.

“Neka vječno sjeća na jedno čisto srce. Hvala tebi, Uzvišeni Gospodaru! Na svemu Ti hvala”, napisala je Arijana.

 

Gepostet von Pravda za Dženana Memića am Sonntag, 14. Juni 2020

Visina munare je simbolična jer je Dženan u februaru 2016. stradao u 22. godini u Velikoj aleji na Ilidži. Porodica Memić je održala nekoliko protesta u Sarajevu smatrajući da je mladić ubijen.

Kantonalni sud u Sarajevu je u dva navrata oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića koji se bili optuženi da su izazvali saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Dženan. Oslobođeni su u prvostepenoj presudi koju je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine ukinuo. Na ponovnom suđenju pred Kantonalnim sudom Seferovići su ponovo oslobođeni. Porodica Memić također smatra da Seferovići nisu krivi za smrt Dženana, već da je neko drugi ubio prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79