Nove cijene smještaja i u staračkim domovima

Nove cijene u staračkom domu u Mostaru donijele su dodatni teret za osobe treće životne dobi. Iako se radi o minimalnom poskupljenju, s obzirom na visoku inflaciju, to je udar na njihove male penzije.

Za korisnike doma, poput 90-godišnje Munevere, dom je mjesto gdje više nisu sami i gdje se osjećaju dobro. Socijalne radnice trude se učiniti boravak što ugodnijim, a korisnici hvale osoblje i uživaju u društvu i aktivnostima.

Dom za stare i nemoćne osobe u Mostaru je bio prisiljen povećati cijene usluga za oko 17 posto zbog rasta troškova života.

Do sada je bila cijena smještaja za pokretne korisnike 630 KM, trenutno će biti 750, poskupljenje za 120 maraka. Cijena smještaja za nepokretne, funkcionalno nesposobne korisnike do sada je bila 770, a sada je 900 maraka.

Iako su se odlučili na taj korak kako bi osigurali svoje funkcioniranje, ističu da su i dalje jedan od najjeftinijih domova u Bosni i Hercegovini. Korisnici doma većinu troškova plaćaju uz pomoć porodice, socijalnih službi i imovine koju su založili.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79