Raste broj oglasa u kojima se traže radnici za rad od kuće

Raste broj oglasa u kojima se traže radnici za rad od kuće


Pojava pandemije koronavirusa je promijenila način rada u mnogim kompanijama. Rad od kuće postao je popularniji, a trend se nastavio i u 2023. godini. Portal mojposao.ba proveo je analizu tržišta rada u Bosni i Hercegovini i otkrio da je objavljeno 171 oglas s opcijom “remote rada” ili hibridnog načina rada.

Prednosti rada od kuće uključuju uštedu vremena i novca na putovanju do posla, manje uredske troškove i veću fleksibilnost. Međutim, postoje i nedostaci, uključujući usamljenost, nedostatak motivacije i nedostatak interakcije s kolegama.

Najunosniji poslovi za rad od kuće uključuju korisničku podršku, operatere u pozivnom centru, prevoditelje, online učitelje stranih jezika, pisanje, programiranje, grafički dizajn i virtualne asistente. Mišljenja o radu od kuće su podijeljena, neki ga vole zbog fleksibilnosti, dok drugi preferiraju rad u uredu zbog socijalne interakcije.

Nedostatak komunikacije s kolegama je često istaknut kao glavni nedostatak rada od kuće, dok neki ističu prednosti kao što su fleksibilnost i vrijeme provedeno s porodicom. Sve u svemu, rad od kuće ima svoje prednosti i nedostatke, a preferencije se razlikuju među radnicima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija