Novi detalji pucnjave na mezarju: Došli su da rješavaju svoje nesporazume na imovini koja je vakufska, odnosno mezarju u džematu Kaoštica

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predsjednik Medžlisa IZ Višegrad Bilal Memišević kazao je za „Avaz“ da Nusret S. koji je priveden zbog pucanja iz pištolja nakon svađe s hadžijom Azizom A., nema nikakve veze sa Medžlisom IZ Višegrad.

– Ne radi se o imamu Medžlisa Islamske zajednice Višegrad. On sa Višegradom i Medžlisom nema i nije imao nikakve veze. Radi se o čovjeku koji je penzionisani imam iz Goražda, vratio se na svoju babovinu u selo Kaoštice gdje mi imao džemat i džamiju. On ni na koji način nije angažiran kod nas i radi se o čovjeku koji je penzionisan u Goraždu zbog zdravstvenih problema – kazao je Memišević.

Pojasnio je hadžija Aziz A. također povratnik.

– Nijedan ni drugi nemaju veze s Medžlisom IZ Višegrad, a eto došli su da rješavaju svoje nesporazume na imovini koja je vakufska, odnosno mezarju u džematu Kaoštica. Aziz jeste hadžija i on je isto tako povratnik- rekao je Memišević za Avaz.

Bilal Memišević

Nusret, hodža iz Višegrada pucao na hadžiju Aziza

 

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79