Novi gradonačelnik Mostara: U budžetu nedostaje 5 miliona maraka

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je Gradskom vijeću danas kazao se užurbano radi sa načelnicima na kreiranju budžeta za Mostar te da je ustanovljena rupa u Budžetu od pet milijuna KM.

“Kontaktirali smo i sudske organe gdje imamo jednu mogućnost da bi mogli rupu u Budžetu pokrpati, a to je pravomoćna presuda u sporu sa Elektroprivredom BiH. U nadi da ćemo tu rupu riješiti razgovaramo sa ljudima tako da do 10. marta uspijemo posložiti Nacrt Budžeta kako bi mogli otvoriti javnu raspravu , koja bi trebala biti oko 25. marta, da bi donijeli najbolji budžet za Grad Mostar”, kazao je Kordić.

Načelnik Odjela za financije Amer Zubčević je pojasnio kako je došlo do pada svih prihoda te da su od 2016. godine krenuli u aktivnost naplate razlika od elektroprivrednih preduzeća.

“Ukupna tužba prema Elektroprivredi BiH do 31. 12. 2018 godine je 7,6 miliona uz zatezne kamate od 5 milijuna, dok je tužba prema Elektroprivredi HZHB oko 10 miliona KM, ali sud nije donio pravosnažnu presudu. Naknada od Elektroprivrede BiH je pravomoćna i došla je na naplatu i prema tome se nadamo da ćemo u narednom periodu uz pomoć javnog pravobranioca izvršiti naplatu i ukalkulisati mogući prihod te ostvariti pozitivan financijski rezultat”,objasnio je Zubčević.

Mostar budžet Mario Kordić


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79