Novi ministar najavio da od Sarajeva želi napraviti svjetsku metropolu

Bojan Bošnjak novi je ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Sarajevo.

On je na toj poziciji naslijedio Almira Bečarevića, koji je bio ministar ispred Stranke za BiH.

Naša stranka saopćila je neke detalje iz njegove biografije po kojoj je diplomu Fakulteta političkih nauka u Sarajevu stekao je 2008., a zatim je magistrirao menadžment evropskih projekata na Alma Mater-European Center u Sloveniji.

Na početku svog mandata Bošnjak kaže:

“Svako ministarstvo, pa tako i Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS prvenstveno moramo vratiti građanima – i to u svakom smislu. Sve oblasti koje obuhvata ovo Ministarstvo ne smiju više nikada biti predmet politikantstva s bilo čije strane. Svijet svakim danom sve više napreduje a građani Kantona u kojem je glavni grad naše domovine zaslužuje samo i jedino najbolje.”

Razmišljajući o novim izazovima koje nosi ova odgovorna pozicija dodao je:

“Prigradske opštine moramo više integrisati centru države i na taj način potvrditi da su nam svi podjednako vrijedni i važni. Svjetske metropole su upravo takvim pristupom pravljene, svugdje na planeti.

Moji nulti prioriteti u radu su transparentnost, stalna dostupnost, otvoreni dijalog i neizmjerno odgovoran pristup zbog čega sam uvjeren da će ova nova Vlada uspjeti sva preduzeća iz nadležnosti Ministarstva staviti u pravu funkciju građana. Puno posla je pred nama. Ne bojimo se uhvatiti u koštac s izazovima, pa i problemima koji čekaju. Veliki broj projekata je u pripremi i idejnoj fazi. Sarajevo mora biti čišće, moramo nastaviti projekte koji će unaprijediti kvalitet vazduha – što je složen i dugoročan zadatak. Također, radit ćemo i na proširenju obuhvata zaštićenih prirodnih područja u KS. Mnoge stvari su na čekanju zbog nedostatka političke volje i administrativnih prepreka. Glavni grad i ovaj Kanton imaju kapacitete za snažniji zamah i puno brže napredovanje. Na nama je da sve to što jače usmjerimo i olakšamo.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79