NOVI PAZAR POSTAJE NOVO ŽARIŠTE KORONE! Vučić u hitnoj poseti, uručuje respiratore!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjeti će u ponedjeljak Novi Pazar, koji je identifikovan kao novo žžarište korona virusa u Srbiji.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

To je objavila, nezvanično, jedna lokalna televizija, a Tanjugu je u Kabinetu predsjednika Republike informacija potvrđena.

Vučić će, prema Tanjugovim informacijama, u Novom Pazaru obići Opštu bolnicu, kojoj će uručiti 10 kliničkih, statičnih respiratora i tri mobilna respiratora.

Predsjednik je odlučio da posjeti Novi Pazar nakon što su je obavješten da je situacija u tom gradu sa širenjem covid-19 “alarmantna”.

Respiratori koje će uručiti Opštoj bolnici, ukupno 13, ojačaće zdravstveni sistem Novog Pazara i omogućiti Opšštoj bolnici da se nosi sa trenutnim stanjem oboljelih od korona virusa i da spremno dočeka eventualni rast zaražženih, kako oni ne bi morali da budu upućivani u udaljene kliničke centre.

Zaključno sa petkom, u Novom Pazaru je registrovano 12 osoba zaražženih korona virusom, ali su testirani i svi kontakti zaražženih osoba, a rezultati se čekaju.

Nadležžni iz Opšte bolnice Novi Pazar pozvali su sve građane da se striktno pridržžavaju mjera Vlade Srbije i preporuka nadležžnih institucija i da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova.

U Novom Pazaru imamo formiranje novog žarišta i tamo je već upućen određen broj respiratora, izjavio je danas direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

Stevanović je rekao da se u tom gradu javlja novo žarište, i da se aktivno radi na tome da se tamo u potpunosti osposobi bolnica.

“Već sada je tamo upućen jedan broj respiratora, da se pojača, a krenuo je i jedan broj lekara”, rekao je Stevanović na press konferenciji.

U svakom trenutku, gdej god bude bilo potrebe, kaže Stevanović, prebacivaće se ili kadar, ili pacijenti, u zavisnosti od toga šta je najbolje za same pacijente.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79