Novi popis najtraženih bjegunaca u Europi: Među njima i državljani BiH

Europska mreža aktivnih timova za traženje bjegunaca (ENFAST) uz podršku Europola započinje kampanju s ciljem lociranja najtraženijih bjegunaca u Europskoj uniji za 2023. godinu. Na listi traženih bjegunaca nalaze se i državljani Bosne i Hercegovine.

Mladen Samardžija, rođen 1990. godine, nalazi se među traženima, a tjeralicu za njim raspisala je Slovenija, koja također posjeduje njegovo državljanstvo. Samardžija se tereti da je kao član međunarodne kriminalne skupine koja djeluje unutar šire međunarodne kriminalne organizacije iz Crne Gore poznate kao “kavački klan”, putem Sky aplikacije koordinirao rukovanje i isporuku ilegalnih droga i novca, te vrbovao nove članove. Optužen je za stvaranje znatne imovinske koristi kroz protupravne radnje, a označen je kao opasan.

Drugi traženi bjegunac je Tomislav Drmić, 30-godišnjak s dvojnim državljanstvom Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Hrvatska ga traži zbog više kaznenih djela, uključujući zločinačko udruživanje i počinjenje kaznenih djela u okviru kriminalne udruge, neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Izvršna direktorica Europola, Catherine De Bolle, naglašava važnost saradnje zemalja EU-a i potporu građana u nastojanju pronalaženja traženih bjegunaca. Kampanja će se osloniti na zajedničke napore i informacije kako bi se osumnjičeni doveli pred lice pravde.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79