Novi skandal: Osmica ukinuo sebi dvije godine beneficiranog radnog staža!

Pripadnici Ministrarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) danas su počeli sa izuzimanjem dokumentacije iz Obavještajne-sigurnosne agencije OSA.

Ovo je za Raport potvrdio Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Kako nam je rečeno radi se o naredbi Suda BiH, a po zahtjevu Tužilaštvu BiH.

Trenutno se izuzima dokukmentacija u vezi predmeta “Diploma”.

Kako nam je kazao dobro obavješteni izvor za naš portal ovaj pretres neće trajati duže od dva sata te se ovog puta izuzimaju određeni pravilnici o unutrašnjoj organizaciji, lista radnih mjesta, sigurnosne provjere, izvještaje i korespodencije sa Vijećem ministara.

Naime, kako saznajemo Osman Mehmedagić Osmica je ukinuo sebi dvije godine beneficiranog radnog staža kako ne bi išao u penziju. Ovo je ukinuo samo sebi.

Podsjećamo, MUP Kantona Sarajevo uhapsio je 14. jula direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice.

Kako smo i ranije naveli Osmica se sumnjiči za tri djela – zloupotreba službenog položaja i ovlasti, krivotvorenje službenog dokumenta te pranje para.

Prije sedam dana Osman Mehmedagić Osmica je pušten iz pritvora. Sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79