Novi VIDEO iz Mostara: Huligani koristili palice, kamenje, komade drveta i pirotehničkih sredstava

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić izjavio je da je sinoć u Mostaru došlo do narušavanja reda i mira u većem obimu i da ima jedna teško povrijeđena osoba i za sada 10 privedenih.

“U tučnjavi je učestvovalo više huligana koji su koristili razne predmete poput palica, komade drveta i pirotehničkih sredstava. Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar javni red i mir je stavljen pod nadzor. Policijski službenici PU Mostar zajedno s Centrom kriminalističke policije provode daljnju operativnu istragu na terenu da utvrde identitet ostalih sudionika izazivanja nered“, izjavio je.

Prema nezvaničnim informacijama grupa od blizu 50 mladića koji su pripadnici navijačke grupe nogometnog kluba Zrinjski, popularni Ultrasi, ušla je u mostarsko naselje Donja Mahala s ciljem izazivanja nereda i fizičkog obračuna nakon čega je došlo do sukoba sa mještanima tog naselja i pojedinim članovima Veležove navijačke grupe Red Army.

Sve odvijalo duboko u policijskom satu, koji je na snazi od 21:00, pa je pitanje kako je moguće da grupa od skoro 50 osoba neopaženo hoda ulicama Mostara i još izazove velike nerede oko ponoći.

Pogledajte novi video obračuna navijačkih grupa u Mostaru


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79