Novinari N1 dobili teške prijetnje: Treba vas poklati k'o štakore, go**a plaćenička američka

Na mejl beogradske redakcije N1 jučer je stigla poruka prijetećeg sadržaja: “Vas go**a plaćenička američka treba poklati k'o štakore koliko lažete”.

Ovo je samo jedna u nizu prijetnji i verbalnih napada koje trpe zaposleni u toj nezavisnoj medijskoj kući, što je potvrdio direktor N1 Srbija televizije Igor Božić.

– Možemo da kažemo da je ovo samo nastavak prijetnji koje primamo i da članovi redakcije osjećaju ugroženost kada dobiju ovako brutalne prijetnje – rekao je Božić za mrežu SafeJournalist (SJ).

Predsjednik Nezavinog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić osudio je nove prijetnje novinarima beogradske redakcije N1.

– I ova prijetnja je rezultat dugogodišnje bezobzirne kampanje režima protiv Televizije N1 i novinara te medijske kuće, a slični komentari i poruke su preplavili veći dio našeg javnog prostora – od Skupštine, preko prorežimskih medija do društvenih mreža.

Godinama se vodi hajka na naše kolegice i kolege iz N1 i drugih nezavisnih i profesionalnih medija, pretvarajući ih na taj način u legitimne mete mnogim ostrašćenim i nasilju sklonim osobama.

Nadam se da će nadležni organi pronaći nasilnika koji je uputio ovu opasnu prijetnju – poručio je Bodrožić.

Mreža SafeJournalist koja predstavlja preko 8.200 medijskih radnika na zapadnom Balkanu, pridružuje se NUNS-u u osudi prijetnje upućene redakciji N1 Srbija. Inače, SJ čine Udruženje BH novinara, Udruženje novinara Kosova, Udruženje novinara Sjeverne Makedonije, Hrvatsko novinarsko društvo, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Sindikat medija Crne Gore.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79