Novo dječje igralište na Dobrinji na meti vandala

Novo dječje igralište na Dobrinji na meti vandala


Igralište u ulici Trg djece Dobrinje, koje je nedavno prošlo temeljnu rekonstrukciju i proširenje, suočava se s valom vandalizma. U manje od četiri mjeseca od otvaranja, igralište je postalo meta “buntovnika”.

Igralište je namijenjeno djeci uzrasta od tri do 12 godina, a koje je u skladu sa evropskim standardima za sigurnost djece prilikom korištenja. Postavljene su i parkovske klupe i korpe za otpatke. Dio igrališta je hortikulturno uređen, te ima i zelenu površinu.

Dosadašnje igralište bilo je malo i u dosta lošem stanju sa zastarjelim mobilijarom i asfaltnom podlogom. Općina Novi Grad je pristupila njegovoj rekonstrukciji i proširenju, kako bi djece ovog dijela Dobrinje imala ugodnije mjesto za igru.

Međutim, sreća je kratko trajala. U sjeni oduševljenja koje je izazvala obnova igrališta, pojavili su se “buntovnici” – osobe koje su odlučile djelimično uništiti ovaj novi izvor radosti za djecu. Panelna ograda koja je pružala sigurnost je dijelom totalno uništena, kao i dio klupa, koje su slomljene. U samo nekoliko mjeseci, igralište je postalo mjesto vandalizma.

Na kraju, ne možemo, a ne pitati se: Ko su ti “buntovnici” i zašto odlučuju uništavati prostor koji je namijenjen djeci?

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija