Propada još jedna fabrika u BiH: “Radnice Hasky-ja i No1 4 mjeseca nisu dobile platu”

Propada još jedna fabrika u BiH: “Radnice Hasky-ja i No1 4 mjeseca nisu dobile platu”


Nažalost redakciji portala Crna-Hronika svakodnevno dolaze upiti ogorčenih radnika šta se dešava sa njihovim preduzećem, šta mogu očekivati u budućnosti. Da li će ostati bez posla jer im se ne isplati raditi besplatno.

Kako nam tvrde radnici kompanije iz Travnika “Hasky Sport” je pred gašenjem. Radnici nisu dobili 4 plate a njihov račun je u blokadi.

“Ovako, radi se o jednoj firmi iz Travnika, Hasky sport koja je pred raspadom. Vlasnik je Nihad Selimović, poznati biznismen koji je i u Jablanici prije godinu dana otvorio firmu ,,Number 1”.

Račun Hasky sport-a je u blokadi već 3 mjeseca, direktor radnicima duguje već 4 plate, svi su poslani na kolektivni godišnji odmor u trajanju od 2 sedmice, pa je taj odmor produžen za još jednu, da bi na kraju direktor rekao da nema novac, plate će se isplatiti nekad naknadno.

Ono što je ovdje bitnije od tog svega je da ta firma postoji nekih 7-8 godina, i radnicima nije uplaćen ni dan radnog staža , a firma posluje preko puta MUP-a SBK, inspekcije su dolazile par puta i ništa se nije dešavalo” – pišu ogorčeni radnici ove travničke kompanije.

Šta se dešava u jablaničkoj fabrici: “Radnici otišli na godišnji odmor, te ne znaju hoće li se vratiti na posao”

Također smo pisali i o jablaničkoj fabrici u kojoj je primjenjen isti metod. Pošalji radnike na godišnji odmor, a kad će se vratiti i hoće li se vratiti na svoje radno mjesto ne znaju.

Iako su radnici otišli na godišnji odmor, dosad nisu primili nikakve signale da se trebaju vratiti na posao. Dodatno, duboko uznemiravajuća činjenica je da staž za radnike nije bio uplaćen, što dodatno pogoršava njihovu financijsku i zdrastvenu sigurnost.

Šta će biti sa silnim radnicima ostaje nam da vidimo…


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija