Šta se dešava u jablaničkoj fabrici: “Radnici otišli na godišnji odmor, te ne znaju hoće li se vratiti na posao”

Neizvjesno stanje novo otvorene firme iz Jablanice nastavlja izazivati zabrinutost među zaposlenicima i lokalnom zajednicom. Iako su radnici otišli na godišnji odmor, dosad nisu primili nikakve signale da se trebaju vratiti na posao. Dodatno, duboko uznemiravajuća činjenica je da staž za radnike nije bio uplaćen, što dodatno pogoršava njihovu financijsku i zdrastvenu sigurnost.

Ono što dodatno otežava ovu situaciju je nedostatak javnog odgovora ili komentara od strane načelnika i opštinskog vijeća.

Njihova odsutnost u medijima i nedostatak komunikacije s javnošću stvara dojam da ova važna institucija nije ozbiljno shvatila ozbiljnost situacije. Nedostatak transparentnosti i nedostatak akcije mogli bi dodatno naštetiti reputaciji vlasti i ukupnoj percepciji njihove sposobnosti da upravljaju situacijom – piše Jablanicalive

Sada je ključno da se relevantne vlasti hitno angažiraju, pruže jasne informacije o trenutnom stanju i planovima za rješavanje ovog problema. Ova firma nije samo ključna ekonomska entitet za Jablanicu, već i izvor života za mnoge radnike.

Njihova dobrobit i sigurnost moraju biti na prvom mjestu. Također, transparentnost i odgovornost vlasti od suštinskog su značaja kako bi se obnovilo povjerenje u njihovu sposobnost upravljanja kriznim situacijama.

U nadi da će se ova situacija rješavati promptno i uz odgovorno djelovanje vlasti, zajednica Jablanice čeka na daljnje informacije i akcije koje će donijeti svjetlo na ovo neizvjesno razdoblje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79