Novo trovanje hranom: Devetorica radnika maglajske firme “Natron-Hayat“ završila u bolnici

Devetorica radnika maglajske fabrike „Natron-Hayat“ primljena su jučer oko 15:30 sati u Dom zdravlja Maglaj sa simptomima trovanja hranom, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Radnici su upućeni u Kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje su hospitalizirani.

Prema nalogu nadležnog tužioca, Policijska stanica Maglaj dobila je nalog da provede istragu u firmi „Natron-Hayat“. Sanitarnu inspekciju izvršila je inspektorica Općinske inspekcije Maglaj.

Iz Inspekcije općine Maglaj kažu da čekaju zvanične rezultate, nakon čega bi se trebalo znati je li trovanje hranom nastalo u kompaniji ili negdje drugo.

Radnici su se žalili na povraćanje i dijareju. Nakon pregleda u Domu zdravlja Maglaj, radnici su upućeni u zeničku bolnicu, gdje su ih osmorica zadržana na daljnjem liječenju.

Inače, u samo nekoliko dana ovo je već treće masovno trovanje hranom. Čak 71 osoba jučer je zatražila ljekarsku pomoć nakon što su u jednom objektu brze hrane u Srebreniku jeli kebabe i sendviče.

Prethodno je sličan slučaj zabilježen u SRC-u “Ajdinovići” kod Olova, gdje se više djece otrovalo hranom. Spomenuti kompleks danas je zatvoren.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79