Nuđena nam je trećina Bosne, da smo pristali imali bi Alijinu sliku na zidu, svoju vojsku…

Nuđena nam je trećina Bosne, da smo pristali imali bi Alijinu sliku na zidu, svoju vojsku…


Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je na jednom stranačkom skupu otkrio detalje o pregovorima o ustroju Bosne i Hercegovine. Također, kritikovao je politike SNSD-a i HDZ-a BiH.

Izetbegović je rekao kako je najveća uvreda reći da se SDA bori samo za vlast i kako je jednaka sa SNSD-om i HDZ-om.

– Ono što želim da istaknem jeste da u FBiH živi dvije trećine stanovništva, a da je tri četvrtine svakog dobra – ekonomije, snage, potrošnje goriva, prikupljanja PDV-a, BDP-a i tako dalje – da se to ostvari u FBiH i većinom tamo gdje žive Bošnjaci.

Dakle, mi držimo ovu zemlju onako kako smo je u ratu držali da je ne raskinu, tako sad držimo njenu ekonomiju i guramo dalje. Mi napunimo budžete.

Budžet u RS bi bio niži da nije ovog fenomena o kojem sada govorim, a državni budžet skoro potpuno napunimo i onda neće da ga usvoje i onda nam našim parama ne dozvoljavaju da povećamo plaće policajcima, vojnicima i tako dalje. Našim sredstvima – rekao je Izetbegović.

Dodao je da je to cijena Bosne koju uporno plaćamo.

– A bila nam je ponuđena trećina Bosne : „Uzmite to”. Ja sam bio prisutan u Ženevi i svugdje gdje se pregovaralo. Nudilo se. I da smo to uradili, imali bi Alijinu sliku na zidu, imali bi svoju vojsku, svoju obavještajnu službu, svoje medije i tako dalje – izjavio je Izetbegović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija