Nurkić: “Političarima plate ne kasne a mi nemamo uslova. Četvorica spavaju u jednoj sobi, trenera nemamo”

Košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuju kvalifikacije za Olimpijski turnir u Parizu. Naša grupa se igra u Poljskoj, a pored domaćina Poljske, tu su selekcije Mađarske i Portugala. Prvi meč igramo protiv Portugal već u nedjelju od 16.30.

U Sarajevu održana press konferencija naše tima gdje je bilo dosta otvorenih tema.

Bez dlake na jeziku bili su naši najbolji košarkaši Jusuf Nurkić i Džanan Musa. Nurkić i Musa došli su da pomognu reprezentaciji, a dočekali su ih uslovi u kojima ne smije da radi jedna nacionalna selekcija. Problemi su svake godine isti, ponavljaju se i čini se da su nacionalne selekcije sve manja briga nadežlnih što je poražavajuće.

Jusuf Nurkić je bio vidno ljut i nije imao dlake na jeziku u svom izlaganju.

Svake godine nemamo para, tražimo donacije

“Isti problemi zadnjih 30 godina. Prvo moramo govoriti u uslovima pa onda jer to je početak svega. Mi imamo problema svake godine, ne možemo dobiti osnovne stvart i nemaš se kome obratiti. Kad poredite rezultate i uslove mi pravimo nevjerovatne rezultate kada vidite u kakvim uslovima radimo”, rekao je Nurkić i nastavio:

“Mi moramo razmišljati kako ćemo porodice smjestiti. Četvorica spavaju u sobi, ali idemo u Poljsku da osvojimo turnir. Političarima plate ne kasne, ništa im ne kasni, a mi nemamo trenera kondicionog trenera. Moramo osigurati uslove radi budućih generacija. Treba rješavati probleme. Mi se ljutimo kada djeca igraju za druge selekcije.”

Obratio se i Džanan Musa.

“Sve što je Jusuf rekao sto stoji, nerealno je da u sobi spavaju četvorica i dodiruju se nogama, to je nemoguće u reprezentaciji… Ja ću se nadovezati na pripremne utakmice, ostale reprezentacije imaju devet prijateljskih, a mi dvije sa Obalom Slonovače, uz dužno poštovanje njima. Idemo tamo da to osvojimo, ali da li mi možemo imati pravo mjerilo uz uslove koje imamo. Ko dogovara te utakmice?

Mislim da ne radimo dobar posao i ne radimo na vrijeme, a da ne govorim o ostalim stvarima poput karata i drugih stvari. Koljena svoja poderasmo u tri-četiri sata leta. Nadam se da će ova poruka biti jaka da se neke stvari promijene, te da BiH sa Vladom stane iza reprezentativaca, ne samo iza mene nego iza svih igrača jer mislim da govorimo istim glasom.”

Nažalost još uvijek se priča o temama o kakvim ne bi trebale da budu duio jedne reprezentacije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79