Foto: Klix.ba
O čemu su razgovarali Isak i Nešić na Jahorini?

O čemu su razgovarali Isak i Nešić na Jahorini?


Na skupu posvećenom migracijama i regionalnoj saradnji na Jahorini, federalni ministar unutrašnjih poslova, Ramo Isak, i državni ministar, Nenad Nešić, izgleda da su ostavili iza sebe dugogodišnje prepirke.

Na konferenciji “Sarajevo Migration Dialogue 2024” dvojica ministara su, nakon niza javnih verbalnih sukoba, imali privatni razgovor o, za sada, tajnim temama.

Ovi politički protagonisti su u prošlosti bili poznati po svojim oštrim razmjenama mišljenja, uključujući optužbe za populizam i prijetnje političkim razdruživanjem, što je često bilo popraćeno s puno medijske pažnje.

Nešić je tako u jednom trenutku optužio Isaka da je “spreman poginuti za broj lajkova”, dok je Isak uzvraćao optužujući Nešića za populizam i izjavama koje idu u prilog radikalnom biračkom tijelu.

Javnost je posebno bila šokirana kada je Nešić tokom gostovanja u Klix Studiju nagovijestio mogućnost “mirne disolucije” Bosne i Hercegovine, na što je Isak oštro reagirao pozivajući državnog ministra da “krene u disoluciju ako smije”.

Međutim, unatoč njihovim javnim prepirkama, oba ministra su pokazala sposobnost za profesionalno ponašanje.

Na početku godine su se, na primjer, srdačno pozdravili na ceremoniji primopredaje komandne dužnosti EUFOR-a u bazi Butmir, što je bila prilika za drugačiju sliku u javnosti.

Foto: Klix.ba



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija