Obračun Mektića i Tegeltije zbog Dodikove “izdaje”: Ko koga razvaljuje?!

Nakon što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio da će doći u Sarajevo na sastanak sa novim visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom i to nakon samo 24 sata otkako su predsjednici parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj donijeli zajednički stav da neće učestvovati u radu državnih institucija, uslijedio je “twitter obračun” između Dragana Mektića, poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Milana Tegeltije, Dodikovog savjetnika.

Mektić tvrdi kako Dodik “razvaljuje” zajednički dogovor lidera iz RS-a o neučustvovanju u radu državnih institucija jer “ide u Predsjedništvo i obavlja svoju funkciju člana Predsjedništva” što Tegeltija odlučno negira i poručuje da Dodik “ne razvaljuje dogovor”.

– Očekivati je puno rovarenja i podvala u cilju rušenja zajedničkog nastupa stranaka iz RS po pitanju ove situacije – napisao je Tegeltija na što je uslijedio Mektićev komentar da Tegeltija “kasno pali” te da “dogovor više ne važi”.

Tegeltija je uzvratio sa “Dragane ja znam da dogovora ne bi ni bilo da se tebe pitalo”.

Dodao je da ga Mektić demantuje ako je pogriješio te da je logično da će Mektić insistirati na razvaljivanju dogovora, s obzirom da već ima takav stav da zajedničkog dogovora nije trebalo ni biti, piše Oslobođenje.

– Ovo nije stvar ni Dodika ni Sarovića ni Borenovića itd. Ovo je stvar dostojanstva nacije, čak i ako neko bude razvaljivao dogovor u budućnosti, onaj ko drži do nacionalnog dostojanstva će ostati kod zaključaka nezavisno od bilo koga drugog – napisao je Tegeltija.

– Još reci “časna riječ” i sve ti vjerujem – završio je raspravu Dragan Mektić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79