Obrat u istrazi o pucnjavi u Gradačcu: Zaštitar se sada tereti za pokušaj ubistva

Nakon verbalne prepirke poslovođa odguruje zaštitara, a zaštitar mu uzvraća udarcem nogom u donji dio tijela

U istrazi o pucnjavi koje se dogodila 14. juna ove godine u Gradačcu, kada je zaštitar ranio jednu osobu, došlo je do obrata u istrazi. Zaštitar Zdenko Baković, za kojeg se tvrdilo da je upotrijebio oružje nakon fizičkog napada od strane Asima Štulanovića i Mustafe Kunića, sada se tereti za pokušaj ubistva.

Pregled snimka

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona je potvrđeno da se Z. B. nakon provedene istrage tereti za pokušaj ubistva. Prema nalogu postupajućeg tužioca, istražitelji OKP PU Gradačac obavili su uviđaj, prikupili materijalne dokaze. Obavljen je pregled snimka s nadzorne kamere i prikupljena medicinska dokumentacija.

Policijska uprava Gradačac je Tužilaštvu dostavila izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama, uz materijalne dokaze.

-Na osnovu provedenih istražnih radnji i pribavljenih materijalnih dokaza, ustanovljeno je da je 14. juna ove godine oko 22.30 sati ispred ulazne kapije firme „Inmer“ u Gradačcu angažirani zaštitar Z. B., koji je radio na osiguravanju mljekare, došao u verbalni sukob s poslovođom mljekare M. K., koji je u firmu pozvao A. Š., kojem zaštitar nije dopuštao ulazak iako je po njega ispred ulaza došao poslovođa firme.

Nakon verbalne prepirke poslovođa odguruje zaštitara, koji mu uzvraća udarcem nogom u donji dio tijela, nakon čega je A. Š. rukom udario zaštitara u glavu.

-Z. B. se povukao nekoliko koraka unazad. Iz futrole je izvadio pištolj i ispalio jedan metak, koji je pogodio A. Š. u predjelu debelog mesa i nanio mu prostrelnu ranu koja je okarakterizirana u UKC-u Tuzla kao teška tjelesna povreda. Zaštitar je alkotestiran i imao je koncentraciju alkohola u krvi od 1,68 promila. Drugi akteri događaja nisu imali prisustvo alkohola u krvi – navode iz Tužilaštva TK.

Ispitan kao osumnjičeni

Nakon dostavljanja izvještaja i pratećih materijalnih dokaza, postupajući tužilac je naložio policiji u Gradačcu da ispitaju zaštitara Z. B. kao osumnjičenu osobu zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

To je zatraženo s obzirom na to da je ranio oštećenog u dio tijela koji se nalazi u blizini vitalnih organa.

Postupajući tužilac će donijeti odluku o daljnjim mjerama i radnjama prema osumnjičenoj osobi. Kao i o kvalifikaciji krivičnog djela.

Zaštitar prijavio policiji

Podsjećamo, tada su iz MUP-a TK potvrdila pucnjavu koja se desila u 22:35 sati.

„Sinoć 14.06. oko 22:35 sati PS Gradačac prijavio je lice Z.B. (1960) iz Gradačca da su ga napala fizički njemu poznata lica A.Š. (1987) i M.K. (1988) te da je on upotrebio vatreno oružje prema licu A.Š. kojeg je tom prilikom povredio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79