Obrisana i druga peticija za zabranu ulaska Dine Merlina u Srbiju

Druga peticija koja je pokrenuta za zabranu ulaska poznatog pjevača Dine Merlina u Srbiju, također je obrisana. Nakon što je prva peticija pokrenuta 27. jula, a potpisalo ju je gotovo 60.000 ljudi, nova peticija koja je pokrenuta jučer također je nestala sa stranice.

Potez koji su izazvali administratori stranice naveli su u svom saopštenju da su odgovorni za sadržaj koji korisnici objavljuju na njihovoj web stranici. Naglasili su da je nova peticija sadržavala snažne optužbe, ali da nemaju resurse za provjeru istinitosti tih tvrdnji.

Ubrzo nakon brisanja druge peticije, nova je pokrenuta, ovaj put od strane osobe po imenu V.Č. Obrazloženje za ovu peticiju bilo je jednostavno: “nije mu mjesto u Srbiji”. Međutim, nova peticija također je brzo nestala, a ovoga puta nije naveden razlog za brisanje.

Podsjećamo da je Dino Merlin zakazao četiri koncerta u beogradskoj Štark areni za 18., 19., 21. i 22. novembar. Prva tri koncerta su već rasprodata, a očekuje se da će i četvrti uskoro biti popunjen. Kontroverze oko peticija za zabranu ulaska pjevača u zemlju privukle su pažnju javnosti, stvarajući dodatne polemike oko ove teme.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79