Obrušio se Milorad Dodik na SAD: “Očekujem još samo da me Amerikanci likvidiraju”

U toku je konferencija za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Prisutnima se obratio Milorad Dodik, kojem su danas izrečene nove sankcije Sjedinjenih Američkih Država.

Odmah se na početku govora, Dodik obrušio na Ameriku i visokog predstavnika u BiH.

“Amerikanci imaju neku vrstu zle volje prema nama. Uradili su to pred ovaj praznik nepoštujući naša osjećanja. Sankcije su identične onim od ranije. SAD jesu velika sila, ali su i lažovi”, rekao je Dodik.

On je poručio da su SAD direktno podržali, kako je rekao muslimane (Milorad Dodik već neko vrijeme zove Bošnjake muslimanima što ima jako opasnu pozadinu, op. a.).

Američke sankcije i za Milana Tegeltiju i Mirsada Kukića

“Bisera Turković je sa jednim dijelom opozicije direktno učestvovala u načinu na koji će se sankcije predstaviti. Ovo nije odraz snage, ja nemam nikakve imovine u Americi. Nikada nisam imao ni račun u SAD”, poručio je Dodik.

Spomenuo je i visokog predstavnika Christiana Schmidta.

“Schmidt nešto komentariše i kaže “Dodik treba da odgovori na mnoga pitanja”. Očigledno je opasan lažov. Petlja… Kaže i da se Dodik suprotstavlja Ustavnom sudu. I to je tačno. SAD je moćna i snažna. Optužili su me da učestvujem u korupciji na zapadnom Balkanu”, dodao je Dodik.

Podvukao je da je razgovarao sa predsjednikom Srbije.

Pričao sam sa Vučićem, kazao je da Srbija neće stati iza sankcija. Odmah nakon praznika ćemo se vidjeti u Beogradu. Otišli su toliko daleko da su sankcionisali i ATV. S njima nemam nikakav kontakt, niti utičem na njihove tekstove”, kazao je Dodik.

Kazao je da je ponosan što je na strani RS.

“Ponosan sam što radim ovaj posao. Što se tiče Amerikanaca, ostaje samo da me likvidiraju. Eto neka čuju. Ako se to desi, bit će uz pomoć Britanaca. Schmidt nije nikakav visoki predstavnik, on se lažno predstavlja”, obrušio se Dodik na Ameriku i visokog predstavnika u BiH.

SAD: Dodik je iskoristio svoju zvaničnu poziciju u BiH da akumulira lično bogatstvo kroz korupciju, mito i druge oblike korupcije

Dodao je da bi najbolje bilo da je podanik Amerike.

“Onda ne bi bilo sankcija, zar ne!? Neću nikada provoditi njihovu politiku. Bosna i Hercegovina je jedna velika nevolja. Ja se ne krijem iza RS. Svašta su meni Amerikanci prijetili… Prijetili su mi i da će moja porodica osjetiti snagu Amerike”, dodao je lider SNSD-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79