Očajni otac nastradale djevojčice iz Ribnikara: Ja sam kriv, doveo sam je u Srbiju

Očajni otac nastradale djevojčice iz Ribnikara: Ja sam kriv, doveo sam je u Srbiju


Danas je na Višem sudu u Beogradu održano svjedočenje očaja oca jedne od djevojčica ubijenih u masakru u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar prošlog maja. Dječak Kosta K. bio je autor ovog strašnog čina u kojem je ubio devet vršnjaka i zaštitara škole. Svjedok je iskazao bol roditelja koji su izgubili dijete na nezamisliv način.

Adriana Dukić, jedna od žrtava, bila je najstarija u porodici koja se doselila iz Francuske u Beograd. Otac Dane je opisao idiličan život svoje porodice prije tragedije, naglašavajući tradicionalne vrijednosti i porodičnu ljubav. Izrazio je sreću što su se preselili u Srbiju, gdje su djeca bila uzbuđena zbog novog života.

U svom emocionalnom svjedočenju, otac je podijelio posebnu vezu koju je imao s Adrianom, naglašavajući njezinu odgovornost i brigu za mlađe članove porodice.

Tog kobnog dana, otac je saznao o pucnjavi od supruge i odmah krenuo prema školi. Pokušao je nazvati Adrianu, ali nije mogao doći do nje. Kasnije je saznao da je bila žrtva pet metaka, koji su okončali njezin mladi život.

Dirljivo je opisao svoje svakodnevne posjete grobu svoje kćeri, gdje se isplače, izrazi bol i kaže joj koliko je voli. Otvoreno je izrazio osjećaj krivnje što su se preselili u Srbiju, gdje se dogodila ova tragedija.

Podsjetimo, porodica ubijene djece podigle su tužbu protiv roditelja Koste K., škole i države. Svjedočenje oca pred sudom jasno ilustrira neopisivu bol i traumu koja prati ovu tešku tragediju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija