Očekuje se i snijeg: Kiša pada u skoro cijeloj BiH, slično vrijeme i do kraja sedmice

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. Kiša pada u većem dijelu zemlje.

 

Temperature zraka u 08.00 sati: Bihać, Drvar, Gradačac, Ivan-sedlo, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 10, Bugojno i Livno 11, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Grude, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 12, Zenica 13, Mostar, Stolac i Zvornik 14 i Trebinje 15 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935hPa, za 10hPa je ispod normale i raste.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno s kišom. U Bosni glavnina kiše većinom će biti prijepodne. Snijeg ili susnježica su mogući na vrhovima planina. U drugoj polovini dana doći će do prestanka padavina na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U Sarajevu danas će preovladavati oblačno s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
Prognoza za naredne dane

U petak će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu poslijepodneva. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 5 do 11, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 22 °C.

U subotu će biti, također, pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 8 do 13, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 23 °C.

U nedjelju se očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana naoblačenje. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 13, a dnevna od 12 do 17, na jugu do 23 °C.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments