Od kraja juna sa istim tagom kroz Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku

Danas je u Zagrebu JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar potpisalo aneks Memoranduma o poslovnoj saradnji s Hrvatskim autocestama d.o.o. (HAC) s ciljem primjene interoperabilnosti elektronske naplate cestarine.

Ovaj potez ima za cilj omogućiti vozačima korištenje jedinstvenog elektronskog sistema naplate cestarine kroz Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

Denis Lasić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH, izrazio je zadovoljstvo uspješnim završetkom povezivanja s Hrvatskim autocestama te najavio puštanje sustava u rad do kraja šestog mjeseca.

Time će vozačima biti omogućeno korištenje jednog elektronskog taga za naplatu cestarine u obje zemlje, eliminirajući potrebu za kupovinom posebnih tagova za svaku od njih.

Ovaj potez će doprinijeti jačanju saobraćajnih i ekonomskih veza između BiH i Hrvatske, a također će unaprijediti ukupno iskustvo putovanja za vozače koji koriste autoceste u ovim zemljama.

JP Autoceste FBiH u narednom periodu će pružiti detaljne informacije korisnicima o procesu registracije i novim mogućnostima elektronske naplate cestarine, čime će dodatno olakšati putovanja i poboljšati mobilnost na ovom području.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79