Od prije poznat policiji: Poznat identitet muškarca koji je držao taoce u srbijanskom autobusu

Državljanin Srbije koji je sinoć uhapšen u Njemačkoj zbog sumnje da je u “Lastinom” autobusu držao taoce je Fahrudin Kahrović iz Prijepolja, nezvanično saznaju Novosti.

Riječ je o mladiću rođenom 1991. godine, koji je ljetos iz Prijepolja otišao u Offenbach kako bi radio na građevini, gdje je i ranijih godina odlazio na rad po nekoliko mjeseci, nakon čega bi se vraćao u rodno mjesto.

Prije dolaska u inostranstvo radio je i kao konobar u jednom prijepoljskom lokalu. Inače, poznanici kažu da je Fahrudin bio strastveni kockar te da je tokom boravka u Prijepolju najviše vremena provodio u kockarnicama, gdje se često i zaduživao.

Također, prema nezvaničnim saznanjima, Kahrović je poznat organima gonjenja u Prijepolju zbog krađe i drugih sitnih krivičnih djela.

Podsjetimo, Kahrović je uhapšen nakon četverosatne blokade autoputa između Hilpoltsteina i Gredinga, jer je prema nepotvrđenim informacijama uzeo trojicu vozača kao taoce.

Prethodno je u autobusu koji je putovao ka Srbiji došlo do tučnjave, u kojoj su lakše povrijeđeni muškarac i žena. Mediji navode da je zbog sukoba autobus stao u zaustavnoj traci autoputa, nakon čega je stigla dojava da je u vozilu naoružani muškarac.

“Muškarac u autobusu je tvrdio da ima pištolj i da će sve pobiti. Došlo je do fizičkog obračuna nekoliko putnika i dvoje je lakše povrijeđeno”, saopćili su kasno sinoć iz policije.

Fahrudin Kahrović će prema najnovijim informacijama biti optužen za pokušaj ubistva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79