Od sutra moguće podnijeti zahtjev za podršku po modelu ruralnog razvoja

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (FMPVŠ) objavilo je obavještenje o uslovima i rokovima za podnošenje zahtjeva za podršku po modelu ruralnog razvoja u 2024. godini.

Ovo obavještenje ima za cilj upoznati potencijalne korisnike novčane podrške sa uslovima i rokovima za podnošenje zahtjeva za podršku po modelu ruralnog razvoja iz Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2024. godinu.

Informacije o korisnicima, opštim i posebnim uslovima, prihvatljivim investicijama i troškovima, minimalnoj i maksimalnoj vrijednosti investicije, te ostalim detaljima nalaze se u Pravilniku o uslovima i načinu ostvarenja novčanih podrški po modelu ruralnog razvoja, koji je objavljen u posljednjem broju Službenih novina FBiH.

Rok za podnošenje zahtjeva je narednog dana od dana objave obavještenja, a krajnji rokovi za podnošenje zahtjeva i propisane dokumentacije za podršku po mjerama su različiti, ovisno o vrsti investicije.

Potencijalni korisnici podrške su pozvani da ažuriraju podatke o transakcijskim računima u Registru klijenata, jer će isplate novčanih sredstava biti izvršene na navedene transakcijske račune.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79