Odgođeno ročište u slučaju Dženan Memć: Zijad Mutap bolestan

Ročište u slučaju Dženan Memić u kojem su optuženi Zijad Mutap i drugi je odgođeno, saopćeno je na Facebook stranici Pravda za Dženana Memića.

Razlog je bolest prvooptuženog Zijada Mutapa.

Podsjetimo, novo ročište na kojem su trebala svjedočiti četiri svjedoka planirano je za četvrtak, 30. decembar.

Obzirom da je odgođeno, naredno će biti održano 13. januara.

Prethodno ročište u ovom predmetu održano je 23. decembra što znači da će se u Sudu BiH napraviti pauza od tri sedmice.

Prošli put su svjedočili sestra Dženana Memića, Arijana, pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nedžad Hrvat i pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Velibor Ristivojević.

Njih dvojica su svjedočili na okolnosti kontakta sa Alisom Mutap koja je zaustavila vozilo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela kobne noći, 8. februara 2016. godine.

Obojica su potvrdila da je Alisa bila u svjesnom stanju i dala im osnovne podatke o sebi.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH tereti Zijada Mutapa, Alisu Mutap-Ramić, Muamera Ožegovića, Josipa Barića i Hasana Dupovca za organizirani kriminal, protuzakonito posredovanje iz člana, pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, spriječavanje dokazivanja, a prikrivanjem dokaza i počinitelja, fingiranjem dokaza, prikrivanjem činjenica koje su im poznate, poduzimali radnje s ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život piše RadioSarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79