Oduzeta još dva automobila, vozili pijani i drogirani

Još dva putnička vozila oduzeta su 17. i 18. oktobra na području PU Doboj, a njihovi vozači su uhapšeni jer su vozili pijani ili pod dejstvom opojnih droga, a uz to su na ime neplaćenih kazni kao višestruki povratnici, dužni platiti hiljade maraka.

Prvo je policija iz Doboja, 17.oktobra u 21:30 sati kontrolirala putničko vozilo KIA za čijim upravjačem je bio H.A. iz Sarajeva. Vozilo je iznajmljeno iz jedne rentacar kuće u Sarajevu.

Testiranjem je utvrđeno da je vozač upravljao vozilom pod dejstvom opojnih droga i pod zabranom upravljanja motonim vozilom, te je na ima neplaćenih prekršajnih kazni dužan uplatiti 3.043,60 KM. Osoba je uhapšena, a vozilo oduzeto.

Drugog dana, 18. oktobra u 1:10 sati policija u Tesliću je kontrolirala vozilo Audi A 3, te je utvrđeno da vozač D.Đ. iz Teslića upravljao vozilom pod dejstvom od 1,82 promila alkohola u krvi i višestruki je povratnik u činjenju prekršaja, te je dužan na ime kazni 4.082,90 KM.

I on je uhapšen, a vozilo privremeno oduzeto, piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79