Oglas iz Gračanice uznemirio javnost: Potražuje pse kako bi od njih pravio mljeveno meso za izvoz?

Na platformi OLX, koja je dugo vremena na prostoru Bosne i Hercegovine poznata po staroj domeni pik.ba, osvanuo je šokantan oglas. Naime, za sada nepoznato lice, objavilo je da potražuje “tovne kerove” koje želi udomiti i hraniti do njihovog klanja, a zatim od njih praviti meso, kako navodi, isključivo za izvoz. Sve to, stoji u opisu oglasa kojeg je objavio, po ISO standardima.

Portal Crna Hronika prenosi i nekoliko razgovora koje je na ovoj platformi vodio navodni Gračanlija pod nadimkom edmond777.

Nakon brojnih osuda na društvenim mrežama, prvobitni oglas je izbrisan, a osvanula su dva nova. Ovog puta ista osoba je objavila da udomljava pse, a u drugom oglasu da prodaje mljeveno meso nepoznatog porijekla.

Sa sigurnošću se ne može utvrditi da li se radi o ozbiljnim oglasima, ili neko zloupotrebljava platformu OLX kako bi pravio ovakve neslane šale. Međutim, zbog uznemirenosti javnosti sigurno je da bi se nadležni organi trebali pozabaviti ispitivanjem činjenica ovog slučaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79