Oglas za posao u Hrvatskoj: Moraju se nositi minjaci, nema slobodnih dana,..

Oglas za posao noćnog kluba u Hrvatskoj zgrozio je korisnike društvenih mreža, a traže se djevojke koje će koketirati s gostima kako bi im oni plaćali pića. Neki od uslova su da moraju nositi mini suknje, ne smiju sjediti, a radi se sedam dana u sedmici.

Korisnici društvenih mreža ostali su zgroženi oglasom za posao u noćnom klubu u Hrvatskoj koji traži djevojke (studentice) – za radni zadatak koji su nazvali “umjetno punjenje”, a podrazumijeva koketiranje s gostima kako bi potrošili više novca.

Poslodavac je naveo kako je satnica 40 kuna (ca. 10 KM), a radi se sedam dana u sedmici od 22 sata do 3 sata ujutro. Navodi se kako je potreban i studentski ugovor, ”njihov ili tuđi”.

Zadatak studentica je detaljno opisan uz niz zahtjeva koje moraju ispuniti, počev od toga da moraju izgledati kao da su odabrale doći u klub i “da se provode najbolje u životu”.

Navedeno je i kako bi svaka djevojka trebala osigurati najmanje pet plaćenih pića.

“Trebate biti vesele, nasmijane, plesati, međusobno sarađivati – to će vam uvelike olakšati posao, animirati gosta cijelo vrijeme jer tako održavate atmosferu, osim osmjeha svakako komunicirati s ostalim gostima, ako vam sami ne prilaze, nakon nekog vremena same se priključite u neki separe ili za sto kod ekipe koja vam djeluje da bi im to odgovaralo”, piše u oglasu.

Dalje se traži od djevojaka da nose “haljine, minice i topove, štikle i full makeup”, uz puštenu uređenu kosu. Istaknuto je da “nikako ne smiju nositi sve crno, nedovoljno šminke uz kosu koja nije sređena do kraja”.

Angažirane djevojke svoje ”pozicije” u pet sati rada smiju napustiti samo ako moraju u toalet i ne smiju sjediti. Međutim, obavezno se moraju fotografirati.

“Kad dođete na radno mjesto slikajte se sve skupa, slike moraju biti kao da ih objavljujete same na svoj profil (morate se vidjeti cijele, nasmijane, napraviti kompoziciju slike da se od svake djevojke izvuče maksimum). Slikajte se i solo i grupne fora slike, videe i odmah šaljite u grupu da možemo ispraviti ako nešto nije dobro i imamo ih za našu stranicu”, navodi se dalje u tekstu.

Kako je oglas izazvao niz negativnih komentara, originalna objava je obrisana, ali se screenshoti i dalje mogu pronaći na društvenim mrežama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79