Oglasila se Inspekcija o Prime sokovima: “Nema zakonskog osnova za kažnjavanje ili zabranu prodaje”

Napitak “PRIME” koji je zaludio tinejdžere kroz popularizaciju influensera ni po čemu nije sporan, osim po cijeni.

“Riječ je o energetskom piću čija maloprodajna cijena je visoka i ono je u javnosti izuzetno popularno među tinejdžerima i mlađom populacijom jer ga reklamiraju poznati influenseri”, kaže Dušanka Nikolić, portparol Inspektorata Republike Srpske.

Ambalaža je dosta primamljiva djeci, ali je riječ o energetskom piću kao što su i druge vrste energetskih pića koje poznajemo. Samim tim, sadržaj kofeina u tim pićima je izuzetno veliki.

“Taj proizvod prema kategoriji proizvoda spada je u potpunosti ispravan. Zadovoljava sve potrebne kriterijume, količine kofeina u uredno deklarisane, na njima su naznačena upozorenja da nije preporučljivo za upotrebu trudnicama, djeci mlađoj od 15 i 18 godina, jer ima različitih proizvoda istog proizvođača”, kaže Nikolić, prenosi ATV.

Ona ističe da ne postoji zakonski osnov da se povlači taj proizvod sa tržišta.

“Nemamo zakonskog osnova da povlačimo taj proizvod sa tržišta ili da kažnjavamo trgovce zašto oni njega prodaju. Suština stvari je da roditelji trebaju malo više pažnje da povedu o tome šta djeca kupuju, a to zavisi od džeparca kojim raspolažu jer moram reći da cijena ovog napitka je prilično visoka za naše uslove”, kaže Nikolić.

Šta nam djeca piju i jedu: “Sok od 16 KM, čips od 7 KM”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79