Oglasila se policija nakon aktiviranja bombe: Oštećeni su kafići, automobili, stanovi…

Oglasila se policija nakon aktiviranja bombe: Oštećeni su kafići, automobili, stanovi…


U sarajevskom naselju Čengić Vila sinoć je došlo do aktiviranja eksplozivne naprave.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo zvanično su se oglasili o ovom događaju.

“Dana 6. oktobra 2023.godine u 2:40 sati od strane NN lica telefonom je obavješten rukovodilac smjene PS Novo Sarajevo da je u ulici Džemala Bijedića do broja 25 F, općina Novo Sarajevo, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave.

Postupajući po prijavi na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Novo Sarajevo koji su potvrdili navode prijave, te vizuelnim pregledom lica mjesta utvrđeno je da je prilikom eksplozije pričinjena materijalana šteta na tri ugostiteljska objekta, kao i to da su oštećenja nastupila na prozorskim staklima na pet stanova stambene zgrade u ulici Džemala Bijedića broj 37, općina Novo Sarajevo, kao i na ukupno pet motornih vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini lica mjesta, dok povrijeđenih lica nije bilo”, saopćeno je.

Ovo je vlasnik kojem je jučer bačena bomba na ugostiteljski objekat u Sarajevu

U vezi gore navedenog obaviješten dežumi tužilac Kantonalnog tužilaitva Kantona Sarajevo, uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavuaju rad na dokumentovanju navedenog krivilnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija