Oglasila se policija o krađi 200.000 KM iz bh. mjenjačnice: “Iz gepeka uzeli novac i pobjegli na motoru”

Oglasila se policija o krađi 200.000 KM iz bh. mjenjačnice: “Iz gepeka uzeli novac i pobjegli na motoru”


U srijedu, 29. novembra 2023. godine, u jutarnjim satima (oko 7:20 sati) opljačkana je mjenjačnica “Euro” u centru Kalesije.

Kako saznajemo, izvršioci ovog krivičnog djela su novac ukrali iz parkiranog automobila, kojeg je vlasnik ostavio pored kako bi otključao mjenjačnicu, te su lopovi taj trenutak nepažnje iskoristili i brzom reakcijom iz gepeka otuđili novac u vrijednosti 200.000 KM, potom su pobjegli na motoru u pravcu Spreče (parka za djecu).

Nakon toga, lopovi su uputili se u pravcu Spreče (Kalesija-Prnjavor-most na Spreči), gdje je nađen ostavljen motor kojim su pobjegli, nakon čega postoji sumnja da se radi o organizovanoj pljački u koju je uključeno više osoba.

Pljačkaši su najvjerovatnije se uputili ka manjem u pravcu Republike Srpske.

O cijelom nemilom događaju oglasio se i MUP TK.

Dana, 29.11.2023.godine oko 07,35 sati PS Kalesija je zaprimila prijavu da je istog dana, od strane jednog ili više NN lica, u Kalesiji u Ulici Patriotske lige, izvršeno krivično djelo Teška krađa kojom prilikom je iz putničkog motornog vozila otuđena torba sa većom količinom novca.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a, OKP PU i PS Kalesija, koji poduzimaju daljnje mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija