Oglasila se policija o sinoćnjoj likvidaciji: Ko je žrtva, koliko godina imaju osobe koje su lišene slobode…

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uputilo je jutros i zvaničnu obavijest o tragediji koja se dogodila sinoć u naselju Saraj-Polje, kada je likvidiran jedan maloljetnik.

“Dana 25. augusta 2019. godine u 19,25 sati, obaviještena je IV PU da je u ulici Teheranski trg, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do tuče između više lica. Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je, da je od zadobijenih povreda smrtno stradalo lice R.O., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Ističe se da je u navedenoj tuči jedno maloljetno lice rođeno 2001. godine zadobilo povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu.

“Zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u tuči sa smrtnom posljedicom dvije maloljetne osobe rođene 2002. i 2003. godine su lišene slobode i predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekta i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke”, dodaju iz MUP-a.

Nakon završene kriminalističke obrade, lica lišena slobode će uz izvještaj biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu: “S obzirom na to da su lica lišena slobode maloljetnici, zbog zaštite interesa djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti saopštiti više informacija.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79