Oglasila se vlasnica vrtića za CH: “Pokušali su iznuditi 1100KM. Prijetili su da će zatvoriti vrtić”

S obzirom da je smo objavili potresnu priču iz Sarajeva pod naslovom „Horor u sarajevskom vrtiću: djetetu slomili zube“, oglasila se vlasnica isteimenog vrtića Aida Džabija i detaljni ispričala šta se dogodilo sa malenim dječakom majke Rabije Česko.

(FOTO) Horor u sarajevskom vrtiću: Djetetu slomili zube

Prije svega, 17.06.2022. u vrtiću Tweety, djevojčica je u igri, igračkom udarila dječaka, nažalost u zubiće. Mi smo naravno odmah ponudili da odradimo pregled i tretman kod zubara. Međutim, roditelji nisu imali više povjerenja u nas, nisu željeli tretman nikakav.

U subotu dana 18.06.2022. majka se sastala sa odgajateljicom čije je dijete izazvalo nezgodu, gdje su razgovarale o povratku u vrtić, a ne o navedenoj ozljedi. Pored brojnih uvreda i ucjena, majka je željela vratiti dijete u vrtić dana 20.06.2022., međutim, ja sam to odbila, ali ona je insistirala da djeca pohađaju vrtić u našoj drugoj poslovnici.

Naravno, obzirom na dosadašnju burnu saradnju sa istom majkom, odbila sam rekavši da nema mjesta.

Poslije toga su uslijedile prijetnje o zatvaranju vrtića, iznošenjem neistina u medijima, te pokušaj iznude novca u iznosu od 1100,00 KM.

Moj stav je bio jasan i kazala sam da sve što je po zakonu ispoštovaću, te da novac nikada neću dati, jer bi to bila potvrda da smo pogriješili te prihvatili krivicu za nešto što nismo učinili.

Dana 20.06.2022. otac je došao na vrata vrtića , te ponudio odgajateljici nagodbu, da ukoliko damo 1100,00 KM biti će zaboravljeno sve, a u suprotnom nam je zaprijetio da će pisati po društvenim mrežama o povredi dječaka, jer on ne može obuzdati svoju suprugu, koja je inače na lijekovima za smirenje. Svjesna šta slijedi, naravno nisam ponovo pristala.

Što se tiče navoda vezanih za Ugovor, račune, policu osiguranja, te rješenja o radu, da ne postoje, u prilogu su fotografije koje dokazuju da smo registrovani, da svaki roditelj potpiše Ugovor prilikom upisa djeteta u naš vrtić, te svakako, postoje računi za sve što roditelji uplate.” navela je za Crnu-Hroniku vlasnica vrtića Aida Džabija.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79