Oglasili se članovi Naše stranke: Rušenje Bosne i Hercegovine završit će kao rušenje Milorada Dodika

 

Povodom današnjeg održavanja posebne sjednice Narodne skupštine RS-a o prijenosu nadležnosti oglasili su se iz Naše stranke.

Usvojeni zaključci kojima se ruši BiH: U narednih 6 mjeseci novi zakoni, povrat nadležnosti

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

– Današnja sjednica Narodne skupštine RS pokazala je svu destruktivnost politike Milorada Dodika. Destruktivnost je posebno pokazana činjenicom da je na današnjoj sjednici zabranjeno obraćanje predstavnici OHR-a. To mora biti shvaćeno kao zatvaranje vrata cjelokupnoj međunarodnoj zajednici i odbijanje rješavanja krize diplomatskim sredstvima.

Dodik govori jezikom jednostranosti, neuvažavanja drugih, jezikom sile. To je znak da samo takav jezik može i razumjeti pa mu njim treba biti i odgovoreno. Takvim mu jezikom mora biti odgovoreno i zbog predloženih zaključaka koji su protivustavni. Očekujemo takav odgovor od međunarodne zajednice i ohrabrujući su sve češći istupi njenih predstavnika kojima se pokazuje namjere za njegovo sankcionisanje pa i smjenu.

Žao nam je građana u RS, jer sankcije koje Dodik priziva tamo će uništiti privrednu a potom i svaku drugu mogućnost života. Tako će se Dodikova destruktivnost prema Bosni i Hercegovini pokazati kao samodestruktivnost prema njemu samom, ali i RS – naveli su u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79