Oglasili se doktori o smrti Envera Pajazetovića: “Suzdržite se od suvišnih komentara”

Oglasili se iz Doma zdravlja Velika Kladuša povodom smrti Envera Pajazetovića

Povodom smrti 35-godišnjeg Envera Pajazetovića, šturim saopćenjem oglasili su se iz Doma zdravlja Velika Kladuša:

“Povodom smrti našeg sugrađanina Pajazetović Envera, zv. Bato Mujin, ZU „Dom zdravlja“ Velika Kladuša ovim putem izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima preminulog. Ovim putem obavještavamo i molimo javnost da se suzdrže od širenja netačnih, neprovjerenih i neutemeljenih informacija vezano za okolnosti smrti Pajazetović Envera. ZU „Dom zdravlja“ Velika Kladuša će javnost blagovremeno obavijestiti o svim činjenicama koje se odnose na tragični događaj kada se utvrde sve okolnosti od strane nadležnih organa, te vas još jednom molimo da se suzdržite od suvišnih komentara.

Sumnjiva smrt Enver Pajazetović: “Vozilo hitne pomoći došlo tek nakon drugog poziva i to bez medicinskog osoblja”

Povodom svega oglasila se sestra Envera Pajazetovića koja je putem društvenih mreža najavila krivičnu prijavu protiv doktorice Amre Zulić.

Kako saznajemo, noć kada je preminuo Enver Pajazetović dva puta je pozivana Hitna pomoć, ali njihova rekacija je izostala.

Naime, prvi put kad su pozvani, nisu ni došli na lice mjesta. Prvo je došla policijska patrola Policijske stanice Velika Kladuša koja je, uvidjevši da Hitna pomoć još uvijek nije stigla, naknadno pozvala Dom zdravlja Velika Kladuša i tražila da pošalju hitnu, na šta su iz Doma zdravlja odgovorili da su uputili vozilo.

Da stvar bude gora, nakon određenog vremena na adresu je stiglo vozilo Hitne pomoći, ali bez medicinskog osoblja. Naime, na adresu je stigao samo vozač.

Podsjećamo, sestra Envera Pajazetovića je putem društvenih mreža najavila krivičnu prijavu protiv doktorice Amre Zulić. Navodno, dotična doktorica je pustila Envera na kućno liječenje s dijagnozom obične prehlade, te kao terapiju mu propisala Rhinostop. Međutim, Enver je, nakon jakih bolova koje je trpio u noći kada se vratio s Hitne, preminuo u ranim jutarnjim satima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79