Oglasili se i uposlenici Zavoda Pazarić: Tražimo od Ćudić da dostavi sve informacije i da dođe da volontira kod nas

Nakon što je zastupnica Sabina Ćudić prezentirala javnosti fotografije štićenika Zavoda u Pazariću, oglasili su se i zaposlenici.

– Prema pravilima koje nalaže struka, fizička imobilizacija osoba koje svojim ponašanjem ugrožavaju svoj tjelesni integritet, kao i integritet drugih, potpuno je restriktivan način rada – saopćili su iz Vijeća zaposlenika Zavoda Pazarić.

Šta ste očekivali, da je Zavod ‘Pazarić’ dugotrajni ljetni kamp, doživotna ekskurzija?! Iskreno, zašto ste iznenađeni?

Dalje se navodi da zaposlenici nisu imali saznanja o mogućoj zloupotrebi spomenutih pravila te se traži od Ćudić da dostavi sve informacije kojima ona raspolaže, a tiču se ovog nehumanog čina.

– Budući da su gospođi Ćudić dostavljene fotografije, a osoba koja ih je snimila, zasigurno raspolaže i informacijama o tome ko je vezao djecu, smatramo da je njena obaveza iznijeti sve informacije – navodi se u saopćenju Zavoda.

Istaknuto je i da su sve informacije veoma značajne kako bi nadležne institucije, kao i Zavod, poduzeli odgovarajuće radnje radi sprečavanja i sankcioniranja odgovornih.

– Pozivamo gospođu Ćudić da, umjesto organiziranja medijskih istupa na kojima prezentira fotografije ove vrste, volontira u Zavodu te na taj način pokaže brigu i senzibilitet – ističu zaposlenici.

Na kraju je zaključeno da je Ćudić, kao zastupnica koja vodi brigu o ljudima s invaliditetom, davno trebala postaviti pitanje zašto nisu osigurani uvjeti za pružanje usluga u ustanovama socijalne zaštite u Federaciji BiH te da bi na taj način činila život kvalitetnijim i dostojanstvenijim kako korisnicima, tako i zaposlenicima, a ne organiziranjem predstave za javnost, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79