Oglasili se iz bolnice u Foči nakon što im je ispalo novorođenče koje sad ima teške povrede

Post [M,D] First paragraph - 300x250

Nakon što je Crna-hronika otkrila priču iz Univerzitetske bolnice u Foči da je doktorima bolnice beba nakon poroda ispala iz ruku i zadobila frakturu lobanje, oglasili su se doktori.

Nakon poroda, beba ispala iz ruku doktora, te zadobila frakturu lobanje. Hitno prebačena u Sarajevo

Post [M,D] Text - ADX / Video

Kako saznajemo, oni su prvo pokušali zataškati slučaj, ali nakon pritiska javnosti i objavljivanja vijesti, danas su se ipak morali oglasiti.

Oni su za Avaz rekli da su pokrenuli interni postupak utvrđivanja svih okolnosti vezanih za povrede koje je zadobilo novorođenče, kažu i kako izražavaju žaljenje zbog “nenamjernog neželjenog događaja koji se desio u njihovoj ustanovi”.

– Preduzete su sve mjere na adekvatnoj opservaciji novorođenčeta, koji se odnose na ljekarske preglede, dijagnostiku i zdravstveno stanje novorođenčeta tokom boravka na Odjeljenju ginekologije i akušerstva je bilo stabilno. Nakon provedene dijagnostičke obrade donesena je odluka nadležnih ljekara, pedijatara i ginekologa, da se beba transportuje u Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi nastavka liječenja – kazali su iz Univerzitetske bolnice Foča.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Skandalozno ponašanje zdravstvenih radnika: Pokušali sakriti da im je tek porođena beba ispala na pod!

Post [M,D] Text - Linker
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79