Oglasili se iz HIFA OIL: Nije poništena okolinska dozvola za objekat kod sarajevskog aerodroma

Oglasili se iz HIFA OIL: Nije poništena okolinska dozvola za objekat kod sarajevskog aerodroma


Nakon informacije da je Federalno ministarstvo okoliša i turizma uvažilo žalbu Udruženja Resursni Aarhus centar u BiH izjavljenu na rješenje Ministarstva komunalne privrede Kantona Sarajevo, sada su se oglasili i iz kompanije HIFA OIL.

Država reagovala na nezakonitu izgradnju terminala za kerozin Hifa Oil na Dobrinji!

“U cilju što kvalitetnijeg razumijevanja informacije kojom je obmanuta javnost i plasiranja neistinitih informacija od strane neformalne grupe građana “Spas u zadnji čas – spasimo Dobrinju”, dostavljamo dopunu na jučerašnji demant na neistinite informacije o “poništenju okolinske dozvole” za izgradnju kompleksa benzinske pumpe i terminala HIFA OIL u naselju Dobrinja.

Obzirom da se neformalna grupa građana pod nazivom “Spas u zadnji čas – spasimo Dobrinju” putem svog Facebook profila poziva na Rješenje Federalnog ministarstva okoliša i turizma ( broj: UP II 05/2-02-19-7-2/22 od 10.10.2022. godine – Rješenje u prilogu ) sa naglašavanjem o “nelegalno izdatoj okolinskoj dozvoli koja se vraća na ponovni postupak”, kao i na navod sa zadnje strane Obrazloženja navedenog Rješenja u kojoj se Udruženje “Resursni Aarhus centar u BIH” poziva na odredbu iz Aarhuske konvencije u kojoj stoji “da se zainteresirana javnost mora obavijestiti….” te da po takvom obrazloženju nisu bili uključeni i imali uvid u izdavanje okolinske dozvole, ovim putem 0želimo javnost potpuno informisati i demaskirati neistinite objave, prije svega zbog građana Sarajeva i BiH, zbog ostalih investitora koji žele investirati u Sarajevu te zbog korektnog odnosa spram institucija koje su radile na izdavanju dozvola.

Kao dokaz da se radi o obmani javnosti dostavljamo javni “Poziv za učešće u postupku izdavanja okolinske dozvole za benzinsku stanicu i terminala za kerozin”, koji je objavljen dana 3. 6. 2021. godine u dnevnom listu Dnevni avaz.

Jasno se vidi javni, potpuno transparentni poziv za učešće javnosti u postupku izdavanja okolinske dozvole za benzinsku stanicu i terminal kerozina, što još jednom nedvosmisleno dokazuje namjeru gore spomenutih pojedinaca, koji iz ličnih ili grupnih interesa narušavaju ugled institucija i kompanije HIFA OIL i nedvosmisleno obmanjuju javnost. Stoga, još jednom naglašavamo i objavljujemo, da je kompanija HIFA OIL zbog obmanjivanja javnosti i narušavanja reputacije spremna pokrenuti tužbeni postupak protiv lica koja konstantno rade na urušavanju rada institucija i rušenja reputacije kompanije, a sve bez bilo kakvog osnova.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija