Oglasili se iz UKC-a u Banja Luka: “Nemojte da vam trudnice i porodilje budu oružje u prljavoj kampanji”

 

Radmila Baldić, magistar nutricionizma iz UKC-a Republike Srpske oglasila se o hrani za trudnice i porodilje nakon što je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, objavio fotografije hrane koju jedu porodilje i trudnice na UKC-u.

– Želim da poručim gospodinu Stanivukoviću da ne objavljuje nepotpune obroke za trudnice i porodilje, niti za bilo koju kategoriju pacijenata. Ako imate imalo morala, nemojte da Vam trudnice i porodilje budu oružje u prljavoj kampanji koju vodite.

Kada ste već slikali doručak, zanima me gdje ste sklonili ostatak, ko je pojeo: jaje, čitavu pavlaku, čaj i plazma keks od 150 grama? Kao stručno lice odgovorno tvrdim da trudnice i porodilje u UKC-u Republike Srpske dobijaju adekvatnu ishranu prilagođenu stanju u kojem se nalaze, sa odgovarajućom energetskom vrijednosti, makro i mikro nutrijentima – napisala je Radmila Baldić.

Dodaje da ne želi da njeno ime, obrazovanje i rad služe kao poligon za politička prepucavanja.

– Osim što manipulišete, Vi sigurno niste dovoljno obrazovani i kompetentni da pričate o temi koju ne poznajete. Nije u redu da nas javno ponižavate, očekujem Vaše izvinjenje – istakla je.

Podsjetimo da je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković pokazao jučer fotografije hrane koja se porodiljama servira na UKC RS u Banjoj Luci.

– Porodilje jedu suhi hljeb, ovo je danas slikano. Čekam da Đajić kaže da ovo nije istina, ali na fotografijama se jasno vidi da je to Klinički centar – naglasio je Stanivuković.

Pogledajte kako izgleda obrok na UKC RS: Stanivuković otkrio šokantne detalje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79