Oglasilo se i Tužilaštvo: Tužilac naredio prikupljanje dokaza o slučaju povrijeđenog novorođenčeta u Foči

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju naredio je prikupljanje činjenica i dokazi o slučaju u fočanskom Univerzitetskoj bolnici gdje je prilikom porođaja povrijeđeno novorođenče, izjavio je portparol Okružnog javnog tužilaštva Srđan Vukanović.

Nakon poroda, beba ispala iz ruku doktora, te zadobila frakturu lobanje. Hitno prebačena u Sarajevo

On je rekao da je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju obaviješteno od Policijske uprave Foča da je novorođenče sa povredama glave medicinski zbrinuto u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu (KCUS), gdje je izvršen operativni zahvat.

Prema Vukanovićevim riječima, Policijska uprava Foča je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju o navedenom događaju koji se desio 19. avgusta, obavijestila 20. avgusta.

“Dežurni tužilac je naložio službenicima Policijske uprave Foča da prikupe medicinsku dokumentaciju iz fočanske Univerzitetske bolnice i KCU Sarajevo, izjave od medicinskog osoblja, roditelja i drugih lica koja imaju saznanja o događaju, kao i druge činjenice i dokaze o ovom događaju”, rekao je Vukanović.

Nadležni utvrđuju ko je kriv za povređivanje tek rođene bebe te zašto su pokušali sakriti događaj?

On kaže da će po prikupljanju dokaza, Tužilaštvo utvrditi da li u radnjama pojedinih lica ima elementi krivičnog djela i za njih će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ranije je izjavio da je u Univerzitetskoj bolnici u Foči pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti oko incidenta koji se desio kada je novorođenče prilikom porođaja palo na pod, te poručio da donošenje zaključaka o ovom treba prepustiti nadležnim institucijama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79