Oglasilo se Tužilaštvo: Akcija “Start” se odnosi na više od 10 fizičkih i pravnih osoba, koje se sumnjiče za organizirani krminal

Oglasilo se Tužilaštvo: Akcija “Start” se odnosi na više od 10 fizičkih i pravnih osoba, koje se sumnjiče za organizirani krminal


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine oglasilo putem zvaničnog saopćenja o operativnoj akciji “Start”.

“Postupajući tužitelji Tužilaštva BiH i Tužilaštva Kantona Sarajevo, zajedno sa policijskim djelatnicima Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku potporu Uprave policije MUP-a KS na terenu, realiziraju akciju kodnog naziva “Start”.

Aktivnosti se provode u koordinaciji sa EUROPOL-om, a odnose se na kaznena djela organiziranog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti i primanje i davanje dara”, navodi se u saopćenju.

Između ostalog, dodaju kako akcija “Start” se odnosi na više od 10 fizičkih i pravnih osoba, koje se sumnjiče za organizirani krminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima, a aktivnosti se provode na više od 20 lokacija.

Nakon okončanja aktivnosti na terenu, postupajući tužitelji, donijet će odluku o daljim aktivnostima, prema svim osumnjičenima u predmetu.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija