Oglasio se brat uhapšenog Edina Vranja: “Svi smo u šoku, on je čestit i pošten čovjek”

Nermin Vranj, brat uhapšenog Edina Vranja, koji je jučer priveden na graničnom prelazu Uvac na granici BiH i Srbije i odveden u Beograd, rekao je za portal “Avaza” da je porodica u šoku i da se još uvijek nisu uspjeli čuti s njim.

– Još uvijek čekam da se javi. Niko još ništa ne govori. U šoku sam. Svi smo u šoku. Kako da gledam na ovo. Edin je jedan čestit, pošten čovjek i dobar čovjek. Nemam riječi zaista – kaže Nermin Vranj.

Tvrdi da mu je brat ranije putovao za Sandžak i Srbiju, da je išao za Priboj i da nikada nije imao problema.

Oglasio se MUP Srbije: Edin Vranj je osumnjičen za zločine protiv ratnih zarobljenika u Goraždu

– Dok je bio u FUP-u stalno je išao. Mislim da je i kasnije išao do Priboja. Sad šta je ovo, šta se radi, zaista ne znam – kaže Nermin Vranj.

Kaže nam da čeka da mu se jave prijatelji iz Beograda.

– Ima neke prijatelje. Čekam da mi se i on javi – kaže Vranj.

Podsjećamo, Vranj je jučer nakon hapšenja, prije nego mu je oduzet mobitel, novinarima “Avaza” dao ekskluzivnu izjavu.

Tačno je da sam uhapšen. Ni sam ne znam zbog čega. Evo me u policijskoj stanici u Priboju i čekam da me prebace za Beograd. Razlog je navodno neka prijava iz 2018. godine za ratni zločin – kazao je Vranj za “Avaz”.

O hapšenju, koje se dogodilo tokom privatnog putovanja prema Sandžaku, obavijestio je nekoliko prijatelja u Sarajevu.

Oglasio se Edin Vranj: Šokiran sam! Krenuo sam u Sandžak, na granici su me uhapsili…

– Šokiran sam, još ne mogu da vjerujem šta se dešava. Na sceni je neko silovanje, neki spin nekih centara u bezbjedonosnom aparatu Srbije koji to tako radi da je to prosto da ne povjerujete. Oni se oko mene vrte godinama, ali ja veze sa ratnim zločinima imam kao što imam sa Marsovcima. Situacija u kojoj se trenutno nalazim je vrlo ponižavajuća – kazao nam je Vranj, dodajući da mu još nije predočeno zbog čega je konkretno, na ovakav način, uhapšen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79