Oglasio se Edin Tule: Ovo je bio eksperiment, Ramini helikopteri, sipa, mupa, supa, interpol nisu uspjeli locirati ženu kojoj se prijeti

Samoprozvani teolog i psiholog Edin Tule uputio je jezive prijetnje putem Facebooka u kojima je naveo da će usmrtiti svoju suprugu Aidu te da je drži vezanu.

Ispostavilo se da su djeca i supruga na sigurnom, a da je Tule otišao u Švicarsku.

Edin Tule prijetio supruzi i NiPovcima, sada pobjegao u Švicarsku!?

Tule se sada oglasio i rekao kako je sve bio eksperiment jer piše knjigu?

“Cijenjeno bh. društvo i širi Balkane moj

Ono čemu ste jučer svjedočili bio je precizno dizajniran društveni eksperiment s ciljem utvrđivanja spremnosti naših institucija i ustanova, crkvi, džamija, sinagoga i dobronamjernih ljudi da priteknu u pomoć dami u nevolji.

Htio sam izmjeriti nivo kolektivnog džentlimenstva prvenstveno Sarajevskog kantona, pa cijele bh. države odnosno Balkana.

U pripremi je moja knjiga “Agilna preventiva femicida i opšteg nasilja u društvu” koja tretira ranjive kategorije društva i mjeri brzinu reakcije nadležnih institucija kada potencijalna žrtva nasilja kontaktira za pomoć.

Cio eksperiment je bilo moje maslo.

Aida i djeca su jučer cio dan bili u Sarajevu u kući u toplom, pili čaj od hibiskusa, slušali instrumental iz filma Gospodar prstenova, neko je radio sklekove neko plank, beznadežno čekajući kada će državni organi zakucati na njihova vrata.

Medjutim ni nakon 15 sati potjere, Raminih helikoptera, sipe, mupa, supa, interpola, specijalnih muško-ženskih mahaluša, sihirbaskih vidovnjaka i gatara iz Visokog i šire – jadna bh. banana država, sa svim svojim kratkim organima nije uspjela locirati gdje se nalazi uvažena članica NIP-a Aida Tule, kojoj se navodno prijeti.

Nakon što sam uvidio količinu kolektivne emocionalne neinteligencija oličene u najprizemnijem govoru mržnje, osude, histeričnog likovanja, gejzira zluradosti i zapjenjenosti medija, državnih organa reda, IZ-a ali dobrog balkanskog čovjeka i naloženosti da spale navodnog otmičara (mene E.T.) skratio sam vam svima muku i poslao medijima informaciju o lokaciji našeg doma u Sarajevu.

Detaljno istraživanje će biti poklonjeno mom Balkanu u formi najavljene knjige kao još jedno ljubavno pismo i dokaz da sam vas jednom iskreno volio.

Tražim oprost od iskrenih prijatelja koji si jučer cio dan osjećali veliku uznemirenost i zahvaljujem im na nastavku povjerenja u mene i moj rad.

Volim vas do neba i nazad.

Preporučujem instant ostavke svih rukovodioca državnih organa koji su neuspješno učestvovali u pokrenutoj potjeri pronalaženja navodno otete i zatočene uvažene članice NIP-a jer su nesposobni što je kristalno jasno demonstrirano, a biće i potvrđeno najavljenom naučnom studijom.

Ne znate s kim imate posla.

Do slijedećeg eksperimenta,

Vaš vječni prijatelj i prvi džentlimen Balkana, Edin Tule

P.S. Stanje je alarmantno, nemate puno vremena. Pokrenite se dobri ljudi, krenite jedni prema drugima i razgovarajte za početak”, napisao je Tule.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79