Oglasio se Efendić nakon što mu je iz stranke izašlo stotine članova

Oglasio se Efendić nakon što mu je iz stranke izašlo stotine članova


Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH oglasio se nakon što su ovu stranku napustili brojni članovi u Tuzlanskom kantonu.

– Na oktobarskim izborima SBiH je u Tuzlanskom kantonu dobila oko 11 hiljada glasova, od toga oko tri hiljade u Živinicama. Da u Živinicama nismo dobili ni jedan glas, i dalje bi kao stranka u Skupštini kantona imali dva mandata – naveo je.
Način vođenja izborne kampanje

Ističe da je načinom vođenja izborne kampanje od ove gradske organizacije, kao i očitim narušavanjem regularnosti procesa prebrojavanja glasova, a što je CIK utvrdio ponovnim prebrojavanjem glasova za jedan broj biračkih mjesta u ovom gradu, došlo se do toga da su oba zastupnika SBiH u Tuzlanskom kantonu u ovom mandatu iz Živinica.

– Cilj ove aktivnosti bio je preuzimanje kantonalne organizacije stranke kako bi cijela kantonalna organizacija počela djelovati kako je do sada djelovala organizacija u Živinicama. To nije bio dobar primjer rada jedne lokalne organizacije i ne može postati model našeg djelovanja. Svima koji su odlučili krenuti svojim putem želimo sreću u daljem radu – poručio je Efendić.
Ostali bez zastupnika

Podsjećamo, Stranka za BiH ostala je bez zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, gradskih vijećnika u Živinicama, Tuzli i Lukavcu i nekoliko stotina članova u Tuzlanskom kantonu.

Ovo je ozvaničeno danas na press konferenciji u Živinicama koju je sazvao Asmir Hasić, kantonalni zastupnik, predsjednik Gradskog savjeta SBiH u Živinicama i član Predsjedništva stranke koji je ove sedmice suspendovan odlukom Predsjedništva SBiH.

– Od danas više nismo članovi SBiH i da podnosimo ostavke na sve stranačke funkcije – saopćio je na današnjoj press konferenciji Asmir Hasić.

Dva zastupnika u Skupštini TK će djelovati kao nezavisni, ali će biti dio vladajuće koalicije koju još čine SDA, DF, PDA (dva zastupnika koja djeluju sa SDA) i SD.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija