Oglasio se i finalista Zvezda Granda: Izvinite, bio sam klinac! Volim Srbiju!

Nakon medijskog linča u susjednoj Srbiji, oglasio se finalista “Zvezda Granda” Sadik Hasanović. Tamošnji mediji su digli hajku protiv njega zbog fotografije s ratnim komandatnom Naserom Orićem, ali i zbog pjevanja numere koja govori u ubijanju Srba.

Snimak pjevanja je davno nastao isto kao i fotografija, Hasanović nije ni bio punoljetan.

Sadik Hasanović: “Zvezda Granda” koju srbijanski mediji linčuju zbog pjesama iz djetinjstca

On je na Instagramu napisao:

– Umjesto najljepših dana koje bi trebalo da provodim zbog sjajnog rezultata u “Zvezdama Granda”, meni se život pretvorio u pakao.

Dragi ljudi, imam 20 godina, nisam sposoban da mrzim. Ja sam Bosanac i ponosim se time. Ali biti Bosanac znači i voljeti i poštovati druge ljude, nacije i vjere. I ja sam izrastao baš u takvog čovjeka. Pa baš u takmičenju sam se družio sa svima, obožavam sve moje kolege i drugare iz “Zvezda Granda”, moju Mariju…

Kada sam zapjevao spornu pjesmu zbog koje trpim torturu, imao samo 13 ili 14 godina, nisam razmišljao o tome da ona nosi poruku mržnje prema nekome. Bio sam klinac. Volim svoju zemlju, ali neizmjerno poštujem Srbiju. Pa u Beogradu sam proveo najljepše trenutke. Moj cilj i posao jeste da ljude činim sretnim, nikako suprotno.

Naser Orić o linču “Zvezde Granda” Sadika Hasanovića: Šta im je dijete krivo!

I zato izvinjavam se svakom čovjeku u čitavom regionu ukoliko sam ikoga povrijedio, uvrijedio ili učinio da se osjeća loše.

Želim poručiti svima. Želim biti neko ko spaja ljude, širi ljubav, stvara mir, a ne suprotno od toga. Jer sam izuzetno miroljubiva osoba. Ponavljam, želim dobro i mir svima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79